De Gouden Zandlopers

4 november 2021

Amsterdam

Nominatie Legal Design Award 2021

Legal Design is in de afgelopen jaren volledig ingeburgerd geraakt in het juridische landschap. Diverse advocatenkantoren, maar ook overheden en bedrijven maken dankbaar gebruik van de mogelijkheden om inhoudelijk complexe materie zo helder en aantrekkelijk mogelijk visueel weer te geven. Dat gaat inmiddels veel verder dan enkel overzichtelijke infographics voor gebruik door advocaten in de rechtszaal. Overheden zetten legal design in om regelgeving visueel uit te leggen, en ontwikkelaars gebruiken het voor uitleg over het gebruik van juridische tools. De jury kijkt daarom dit jaar uit naar de meest creatieve en heldere legal designs in de breedste zin des woords.

 

Om een nominatie in te dienen voor de Legal Design Award 2021 moet naast de concepten zelf ook een onderbouwing ingediend te worden; waarom is dit ontwikkeld, waarom is gekozen voor deze aanpak, en welke resultaten bereikt zijn. Inzendingen gaan akkoord met publicatie van het Design (of een onderdeel daarvan) in Advocatie indien ze tot de genomineerden behoren. Daarnaast dient de inzending ondersteund te worden door een uitleg vido van maximaal drie minuten.

 

Voorwaarden voor het nomineren voor de Legal Design Award 2021:

  • Het te nomineren Legal Design concept mag niet eerder zijn ingediend voor een Gouden Zandloper;
  • de inzending heeft een duidelijke meerwaarde voor de klant;
  • de inzending is door het kantoor zelf ontwikkeld of in opdracht vervaardigd;
  • inzendingen gaan akkoord met de publicatie van het Design (of een onderdeel daarvan) in Advocatie;
  • het Legal Design dient te worden toegelicht d.m.v. een (max.) 3 min. durende video.

 

 

Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: avi mov.

 

Mocht u extra materiaal in willen zenden, stuurt u dit dan naar goudenzandlopers@sdu.nl o.v.v. GZL2021 Legal Design Award. Geef in de e-mail duidelijk de naam van het project dat u heeft genomineerd aan.