De Gouden Zandlopers

4 november 2021

Amsterdam

Nominatie Innovative Legal Education 2021

Een moderne juridische opleiding maakt de aankomende jurist fit for the future. De T-shaped jurist van de 21ste eeuw beschikt immers over veel meer skills dan enkel feilloze kennis van het recht. Deze jurist is tech-savvy, kan projectmatig werken, is volledig Lean en heeft kennis van tech, AI en big data. Welke opleiding, cursus, curriculum of vak levert hieraan de sterkste bijdrage? Dit kan een (onderdeel van een) HBO- of WO-opleiding zijn, een interne opleiding van een advocatenkantoor of onderneming, of nog beter; een samenwerking tussen een opleidingsinstituut en het bedrijfsleven. Als het onderwijs maar bijdraagt aan de transformatie van de juridische dienstverlening.

 

Om een nominatie in te dienen voor de Innovative Legal Education Award 2021 vragen wij u een nominatieformulier in te vullen waarin onder andere wordt gevraagd naar de vorm van het onderwijs en de reden dat deze innovatief is.

Voorwaarden voor het nomineren voor de Innovative Legal Eduaction Award 2021:
  • Het te nomineren onderwijs is niet eerder ingediend voor een Gouden Zandloper;
  • de inzending richt zich op innovatie m.b.t. juridische dienstverlening;
  • de inzending kan een legal tech component hebben, maar dit is geenszins een verplichting. De innovatie kan veel breder zijn dan alleen techniek of software;
  • de inzending mag ook een samenwerking zijn tussen een opleidingsinstituut en bedrijfsleven; 
  • de inzending moet reeds geïmplementeerd zijn en mag geen concept meer zijn;
  • op verzoek van de jury, kan om een demo / presentatie / toelichting gevraagd worden. U hoort dit uiterlijk 3 september. Pitches zullen plaatsvinden op vrijdag 10 september.

Mocht u extra materiaal in willen zenden, stuurt u dit dan naar goudenzandlopers@sdu.nl o.v.v. GZL2021 Innovative Legal Education. Geef in de e-mail duidelijk de naam van het project die u heeft genomineerd aan.